Gå til hovedinnhold Gå til søk
lørdag
27. juli
19:00 - 21:00

War Travels – Narvik

Nordland Teater

teatersalen
Ordinært  kr. 360,-
Honnør/Student  kr. 290,-
Grupper 10 pers  kr. 290,-
Billettinformasjon

Hitler led sitt første nederlag i slaget om Narvik. Norske og allierte styrker gjenerobret byen etter harde kamper, før krigens gang førte til at man oppgav Narvik. En av soldatene som dro, en ung gutt fra Liverpool, måtte ikke bare forlate Norge, men også sitt liv kjærlighet, en ung norsk jente.
Når slutten nærmer seg og oppgjørets time har kommet, hvilke tanker tenker man og hva fokuserer man på? Slik åpner teaterstykket Narvik. Det er et dypdykk i følelser, anger, kjærlighet, vennskap satt på prøve og ikke minst krigen. To kompiser i en umulig situasjon. I et radiorom på et krigsskip endres livet for alltid. Svart hav! Stål og vann! To unge mennesker blir ført sammen og adskilt av den samme krigen.

Slaget om Narvik
9. april 2024 er det 84 år siden Slaget om Narvik. I motsetning til i andre deler av landet sto de allierte styrkene imot den tyske invasjonen i Narvik over tid. Da evakueringen av de britiske styrkene kom etterfulgt av den norske kapitulasjonen 10. juni, hadde de allierte i perioder dominert både på land og i sjø og luft. Slaget om Narvik har blitt kalt Hitlers første nederlag i andre verdenskrig, men seieren glapp mot slutten. At slaget om Narvik ikke har hatt en større del av vår kollektive krigshistorie er underlig.

Narvik vant «Best New Play at the UK Theatre Awards 2017».

Forestillingen har nypremiere under Bodø2024 i forbindelse med kulturhovedstadsprosjektet War Travels som søker å dramatisere regionens underkommuniserte og nære krigshistorier langs Nordlandsbanen.

Varighet: 2 t
Dramatiker: Lizzie Nunnery
Gjendiktning: Ragnar Olsen
Regi: Kim Sørensen
Musikalsk ledelse: Johannes Winther Farstad
Komponist: Martin Heslop og Vidar Norheim
Musikk: Fredrik S. Baden, Johannes Winther Farstad
Scenografi og kostymedesign: Gjermund Andresen
Lysdesign: Øyvind Wangensteen
Skuespillere: Christine Guldbrandsen, Sondre Krogtoft Larsen, Kristian B. Winther
Musikere: Johannes Winther Farstad og Kari Nesdal Sandnes

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.