Gå til hovedinnhold Gå til søk
lørdag
9. november
19:00 - 20:05

Per Kjerstad: En FØRBAINNA norlending

- slår i hjel en time

teatersalen
Ordinær  kr. 520,-

LAMPEFEBER PRODUKSJONER er stolt over å presentere

EN FØRBAINNA NORDLENDING
Per Kjerstad
Slår i hjel en time

Regi: Morten Kjerstad

Det verbale fyrverkeriet fra Tjeldsund i Troms har i de siste årene tatt hele Norge med storm.
Per er kjent fra utallige filmer og tv-serier. Han er i disse dager aktuell med tv-suksessen “Lykkeland” og har et langt og dønn solid sceneliv bak seg. Han står også bak den populære podcasten “Psykodrama” sammen med skuespiller-makker Ole Christoffer Ertvaag.
Alt denne mannen tar i ender i stående applaus, og vi kaster velvillig superlativene etter Per Kjerstad – fordi han fortjener dem!
Og nå er han endelig klar med sitt første one-man-show!
I “En førbainna nordlending” vil du som publikum få oppleve en av landets ypperste sceneformidlere i en slagkraftig og morsom, særdeles ærlig og innimellom i overkant alvorlig time i en deilig hybrid mellom standup og storytelling. Per Kjerstad skal slå i hjel en time og ønsker at du skal slå den i hjel sammen med ham.
God fornøyelse, kjære publikum!

Les Per Kjerstads egne ord og regissørens ord, bror Morten Kjerstad, under her.

– – –

«Et heftig temperament er ikke bare en liten forbannelse, det er også en stor drivkraft.»

Jeg elsker folk like mye som jeg ikke kan fordra dem.

Jeg aksepterer ikke døden. Heller ikke vinteren.

Jeg har egentlig mest lyst til å drikke vin og røyke på dagtid. Hver dag.
Hvorfor er det så vanskelig for kona, ungene og hunden min å forstå?

Per Kjerstad

Min bror klatra alltid høyest i trærne.

Antakelig forsto jeg instinktivt at en stjerne og konkurrent var født, da jeg høflig ba min mor om å putte den tre dager gamle babyen tilbake der han kom fra.

Per er det eneste mennesket fra Tjeldøya i Vestfjorden som ble født samme året som Elvis døde, og han var eneste elev i sin klasse gjennom hele barneskolen. Kreativiteten ble, forståelig nok, overstimulert fra tidlig alder – og når han ble lei av å danse eller bygge trehytte, kunne han bare smelle en knyttneve i skulderen min også ble det action og gøy og gråt.

Da jeg som storebror karret til meg alle former for oppmerksomhet etter at våre foreldre ble skilt, påtok Per seg ansvaret å være klovnen i familien, han kunne ikke fordra ufred eller urettferdighet, og han kunne strekke seg langt for å skape god stemning.

At bygdedyret kunne opplyse oss om evig fortapelse på grunn av valget foreldrene våre tok, gjorde nok sitt til at Per allerede som 5-åring begynte å undre seg over at mennesker oppfører seg sånn eller sånn i en gitt situasjon. Og etter hvert begynte han å stille seg
spørsmålet: Hvorfor? Et spørsmål han fortsatt plager seg selv, og andre, med.

Jakten på det sanne og ikke minst morsomme i alt som foregår rundt oss, er noe som har fulgt Per gjennom hele livet, og gjort han til en mester i å analysere folk, stemninger og situasjoner. Slik ble en skuespiller født; ut fra behovet for å få svar, og å bli hørt. Og det må jo ha vært en ikke ubetydelig tilfredsstillelse å vite at de samme som messet om moral og fortapelse, nå var dømt til å se han på tv. Daglig.

Per kan være lys og mild som midnattssola, mørk og farlig som et polart lavtrykk. Han klatrer fortsatt i trær, men står nå også med egne røtter, godt plantet i saftig jord. Søken etter det sanne og rettferdige har skapt en Humanistisk Hissigpropp; og han skal dere få møte i kveld!

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.