Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Utvik Senior

ons, 1. feb / 19:00 - 20:30

Utvik Senior

Teater//drama

P

å kvelden 17. februar 1978 går fiskefartøyet Utvik Senior ned med ni mann ombord.

Ingen så noe.

Ingen?

Ingen.

Hva skjedde? Hvor skal vi begynne?

Nordlys trillet 6 på terningen for «Utvik Senior» og vi kunne ikke vært mer enig!

«Utvik Senior har blitt et imponerende stykke teater av en hendelse det nesten er rart at ingen har laget spillefilm av. Det trenger de kanskje heller ikke gjøre. Teateret bærer dette godt alene.»

Omstridt forlis

Rimfrost produksjoner dykker ned i historien om Utvik Senior sammen med regissør og dramatiker Nina Wester. Med utgangspunkt i boka Forlis av Alf R. Jacobsen, intervjuer av pårørende og ressurspersoner tilknyttet forliset. Det er ingen enkel historie å fortelle eller rippe opp i, men om ingen tematiserer det vanskelige forholdet mellom enkeltmenneskene og stormaktspolitikken hvordan kan vi da forhindre at en slik urett skjer igjen?

Fortellerne er tre skuespillere og et mannskor. Sammen skaper de en opplevelse i skjæringspunktet mellom true crime, dokumentar og tragedie. En dokumentarisk fiksjon om en historie som ikke bør bli glemt.

I dag ser vi økt spenning i nord. Om det ble en ny kald krig, hvilken pris er vi villig til å betale for vår trygghet? Hvem blir offeret for stormaktenes spill? Hvordan kan vi være kritiske, uten å bli konspiratoriske?

Forestillingen er en samproduksjon mellom Rimfrost produksjoner og Hålogaland Teater, i samarbeid med Nordland Teater, Vokal Nord, Festspillene i Nord-Norge og lokale mannskor.

Urpremiere fant sted under Festspillene i Nord-Norge 19. juni 2021: Lager teater om omstridt forlis

Støttet av: Norsk Kulturråd – fri scenekunst teater, Statens Kunstnerstipend, Spenn.no, Fond for lyd og bilde, Det norske komponistfond, Fritt ord, Samfunnsløftet, Dramatikkens hus og Ferske Scener.

01

feb
2023
Nordland teater – Utvik senior
Ons: 19.00
Teatersalen
  • Ordinært kr. 280,-
  • Ung (under 30) : 140,-
  • Honnør: 210,-
  • Scenekort: 140,-
  • Ledsager/Fri: 0,-

Detaljer

Dato:
ons, 1. feb
Tid
19:00 - 20:30
Kategori for Arrangement: