Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Nordland Teater – Kappe Land

tir, 29. nov / 19:00 - 20:20

Kappe Land

Nordland Teater

Minner som vi helst vil glemme

Nyere forskning viser at stress og traumer fra ekstreme opplevelser kan sette seg på cellenivå og overføres til neste generasjon. Hva skjer når ei hel bygd bli rammet?

6. september 1942 smeller det på Tangen ved vakre Majavatn. Gestapo er på sporet av motstandsbevegelsen. Menn fra Linge-kompaniet ligger i bakhold. Det blir en blodig trefning. Midt i kaoset finner vi Gustav Kappfjell, som er på feil sted til feil tid, ute i et uskyldig ærend. Under okkupasjonsdagene i 1940 kjempet Gustav tappert side om side med mange unge menn fra Helgeland, men nå er han lei og sjuk av krig og elendighet. Han vil bare leve i fred med naturen. Femti år senere står Gustav på Majavatn stasjon, hvor ei ung tysk kvinne på flukt fra sine egne barndomstraumer stiger av toget. Hun er på jakt etter svar, og Gustav tvinges tilbake til de dramatiske krigsdagene, —til minnene han helst vil glemme.

«Kappe land» er navnet på en gammel barnelek, hvor målet var å stjele land med en kniv. I vår historie blir vi minnet på hvordan internasjonal storpolitikk kan påvirke ei lita fjellbygd i Nordland. Gustav var en av de overlevende. Dette er hans historie.

Majavatn-affæren

Majavatn-tragedien kostet 24 unge menn fra Helgeland og 10 motstandsmenn i Trondheim livet. I 1942 kom tyske Gestapo på sporet av motstandsbevegelsen, og det hele kulminerte med trefninger ved Tangen gård høsten 1942, bedre kjent under navnet Majavatn-affæren. Dette førte til en lokal opprulling hvor 24 menn fra Helgeland og 10 motstandsmenn i Trondheim ble henrettet i Falstad leir 8. og 9. oktober 1942.

Forestillingen er forankret blant befolkningen på Majavatn gjennom møter og intervjuer.

29

nov
2022
Nordland Teater – Kappe Land
tirs: 19.00
Teatersalen
  • Ordinært kr. 330,-
  • Honnør kr. 280,-
  • Ung under 30 år, kr.210,-
  • Slipp pris fra 1/6 – 2/6, kr.200,-
  • Ledsagerrabatt mot gyldig legitimasjon

Detaljer

Dato:
tir, 29. nov
Tid
19:00 - 20:20
Kategori for Arrangement: