Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Når vi døde vågner

ons, 1. mar / 19:00 - 21:20

Når vi døde vågner

Nordland Teater

 

D

en anerkjente billedhuggeren Rubek lever i et gledesløst ekteskap med sin yngre kone, Maia. På ferie i Norge møter han Irene igjen etter mange år – kvinnen som stod modell for verket som gav ham gjennombrudd som kunstner. Rubek har aldri kjent seg fullendt som kunstner etter at han sviktet Irene, og møtet utløser et behov for endring og sjelelig gjenoppvåkning hos dem begge.

Nordland Teaters vårsatsing Når vi døde vågner tar utgangspunkt i Ibsens siste drama og konflikten mellom kunstnerskap og nære relasjoner. Stykket har premiere under Vinterlys 2023 og skal deretter på turnè i Nordland.

 

 

Den svenske regissøren Hilda Hellwig vil gi oss en lekende utforskning av ulike bånd mellom mennesker – kjærlighet, avhengighet, usikkerhet, sjalusi, begjær og avsky. Hva er virkelig og hva er et spill? Og hva er viktigst; å spille eller å leve?

Det er ikke første gang Hellwig setter opp Henrik Ibsen. I 2000 satte hun opp Kejser og Galilæer, som ble Hedda-nominert. I 2006 deltok hun på Ibsenfestival med John Gabriel Borkman. Og i 2018 var hun engasjert ved Nordland Teater med Lille Eyolf.

REGI OG KOSTYMEDESIGN:  

 

Hilda Hellwig

MEDVIRKENDE: Kirsti Torhaug, John Sigurd Kristensen, Terje Skonseng Naudeer, Katja Lindeberg, Linda Brean Mathisen, Julie Sofie Reite , Kristoffer Hjulstad og Sven Henriksen
 

SCENOGRAFI:

 

Milja Salovaara

LYSDESIGN:  

Marianne Thallaug Wedset

LYDDESIGNER :  

Dan Andersson

Varighet ca. 2 timer og 20 minutt inkl. 20 min. pause.

01

mar
2023
Når vi døde vågner
ons: 19.00
Teatersalen
  • Ordinær kr. 330,-
  • Ung under 30 kr. 210,-
  • Honnør kr. 280,-
  • Scenekort kr. 280,-
  • Ledsager kr. 0,-

Detaljer

Dato:
ons, 1. mar
Tid
19:00 - 21:20
Kategori for Arrangement: