Laster Hendelser

« All Hendelser

Vinterfestuka – Second Nature + Johan Airijoki

fre, 22. mar / 21:00 - 22:30

Vinterfestuka

Second Nature + Johan Airijoki

A

nimatøren Isak Gjertsen og det nordiske jazzbandet Jazz & Fly Fishing samarbeider om en helt ny produksjon. I Second Nature spiller en jazzkvartett i dialog med det visuelle fra en animatør. Forestillingen kombinerer live musikk, film og animasjon på nye, spennende og uventede måter. Det visuelle i forestillingen er overveiende figurativt, og har en konkret rød tråd. Musikken kan beskrives som melodisk, fengende og groovy jazzmusikk.

Den visuelle fortellingen tar for seg menneskets kompliserte rolle i naturen: Vi mennesker er helt avhengige av å utnytte naturens ressurser, men samtidig er vi jo selv natur, og vår overlevelse som art er derfor helt avhengig av at vårt symbiotiske forhold til naturen er bærekraftig. I Second Nature blir vi kjent med en rekke nordiske dyr, og følger dem i deres eksistensielle kamp mot både naturens elementer og de uheldige følgene av menneskelig sivilisasjon (som for eksempel marin plast og lakselus).

Rent scenografisk består forestillingen av et stort lerret i et ellers helt mørkt rom, som i en kinosal. På lerretet projiseres det animasjoner og live video ved hjelp av en datamaskin og en prosjektør. Både bandet og animatøren står ved foten av lerretet, og blir delvis opplyst av prosjektøren. Strukturen i forestillingen er en veksling mellom komponert og improvisert materiale. Under improvisasjonene lar jazzkvartetten seg påvirke av det visuelle, og det visuelle forholder seg samtidig til det musikalske i et improvisatorisk samspill på like vilkår. Disse uforutsigbare elementene skaper tankevekkende spenningsfelt og kontraster der det er opp til både utøvere og tilskuere å tolke og reflektere over sammenhengene.

Johan Airijoki

Johan Airijoki er musiker, låtskriver og gruvearbeider fra Gällivare. Han musikk er kontrastfylt og rå. Musikken har med seg kontrastene i hans bakgrunn og har en genuin oppriktighet i seg. Han har et rått og poetisk uttrykk som formidles med en stemme som vil få enhver arena til å føles intim.

«Tänk dig en lägereld i kraftiga minusgrader där de alkoholfyllda ångorna syns i luften. Tänk dig en trubadur som sjunger för att överleva.» – NSD

22

mar
2019
Second Nature + Johan Airijoki
fre: 21.00
Mørkholla
  • Ordinært kr. 290,-
  • Honnør og student kr. 220,-

Detaljer

Dato:
fre, 22. mar
Tid
21:00 - 22:30