Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Vinterfestuka – Arktisk Sinfoniettas Leonard Cohen + #Ferskvare

man, 18. mar / 19:00 - 20:30

Vinterfestuka

Arktisk Sinfoniettas Leonard Cohen + #Ferskvare

L

eonard Cohen, en av vår tids største singer-songwriter og poet døde i 7. november 2016.

Ida Løvheim og Arktisk Sinfonietta vil i dette helt unike samarbeidet hylle Cohens tekster og musikk gjennom et turbulent kunstnerisk liv. Cohens tekster omhandler kjærlighet, ensomhet, seksualitet og død. Med Løvheims nære stemme og Arktisk Sinfoniettas vitalitet, blir denne helt akustiske tolkningen av Cohen, noe intimt, rått, skjørt og brutalt.

For å kommentere Cohen presenterer vi verker fra vår serie #Ferskvare. Tjøgersens «We should get to know each other»  og Mikalsens Jeger spiller på sarkastiske og absurde strenger. Skoglund tar oss inn i mystikken med sitt verk La Botique Obscure og Vaages Odyssé tar oss med i kjærligheten og døden.

Ida Løvheim er fra Målselv i Troms. I 2016 turnerte hun med prosjektet Dylan på nordnorsk som høstet strålende kritikker i hele Norge. Hun er vokalist i bandet Hollow Harts som i år er aktuelle med albumene Travelling Songs og Peter.

Arktisk Sinfonietta er et samtidsmusikkensemble stiftet i 2011 med base i Tromsø. Som eneste ensemble av sitt slag i regionen, fyller Arktisk Sinfonietta en stor rolle og bærer et stort ansvar i det oppdrag å framføre samtidsmusikk av høy internasjonal kvalitet lokalt i nord-Norge. Arktisk Sinfonietta fremmer også det brede spekteret av norsk og nordisk samtidsmusikk, internasjonalt, på ensemblets mange utenlandsturnéer. Ensemblet består av anerkjente musikere med et stort engasjement for samtidsmusikk, med sitt virke i Troms og Finnmark og i Norge forøvrig. I de siste årene har Arktisk Sinfonietta gjestet festivaler som Sound Waves (St. Petersburg), Barentspektakel (Kirkenes og Nikkel), Festspillene i  Nord-Norge (Harstad), Nordlysfestivalen (Tromsø) og konsertert i Berlin, Dresden, Leipzig, Arkhangelsk og Murmansk.

18

mar
2019
Arktisk Sinfoniettas Leonard Cohen + #Ferskvare
man: 19.00
Teatersalen
  • Ordinært kr. 250,-
  • Ungdom og student kr.190,-

Detaljer

Dato:
man, 18. mar
Tid
19:00 - 20:30