Laster Hendelser

« All Hendelser

AVLYST -Vinterfestuka 2021 – Heidi Ruud Ellingsen – Solveig

fre, 5. mar / 19:00 - 20:30

Vinterfestuka 2021

Heidi Ruud Ellingsen – Solveig

S

olveig: .. peer aspera ad astra

For noen år siden spilte Heidi Solveig i utendørsforestillingen «Peer Gynt «på Gålå i Gudbrandsdalen. Det var der hun fikk ideen til forestillingen «Solveig: .. peer aspera ad astra.» Sammen med dramatiker Rolf Kristian Larsen og komponist Erlend Skomsvoll har Heidi laget en teaterkonsert, en eventyrlig reise, både dramatisk og musikalsk. Og en lek med publikums forventninger.

Henrik Ibsens Solveig er sannsynligvis en av verdensdramatikkens minste hovedroller. Det er ikke mange replikkene Ibsen har gitt henne – i forhold til den betydning hun har i det dramatiske diktet. Men i denne kritikerroste forestillingen tar Heidi et opprør med Ibsens Solveig og gir skikkelsen et eget narrativ. Den sterke, unge kvinnen som radikalt valgte den fredløse Peer får fortelle sin versjon om hva som egentlig skjedde mens hun ventet på den sjarmerende, men selvopptatte og feige Peer. For den skjønne Solveig satt ikke med hendene i fanget i en gudsforlatt jordhytte. Hun tok en vanskelig vei til stjernene ved å realisere egne ambisjoner og drømmer.

På scenen møter vi, foruten Heidi selv, skuespilleren Ingjerd Egeberg og musikerne Erlend Skomsvoll, Birger Mistereggen, Håvard Stubø og Elisabeth Lid Trøen.

Forestillingen får nå sin turnepremiere i Narvik under Vinterfestuka.

5

mar
2021
Heidi Ruud Ellingsen – Solveig
fre: 19.00
Teatersalen
  • Ordinært kr. 350,-
  • OMTBBl kr 298,–

Detaljer

Dato:
fre, 5. mar
Tid
19:00 - 20:30