Laster Hendelser

« All Hendelser

Vinterfestuka 2020 – Svein Haugen – Bassist, men ikke minst

tor, 19. mar / 19:00 - 20:30

Vinterfestuka 2020 – Svein Haugen – Bassist, men ikke minst

Svein Haugen

Bassist, men ikke minst

S

vein Haugen feirer 60 år som artist og inviterer sammen med Vinterfestuka til jubileumsforestilling med en reise gjennom et rikt musikkliv!

For å starte med konklusjonen: hadde ikke min familie flyttet til Narvik i 1958, hadde jeg aldri blitt musiker. Sagt på en annen måte, var det et større kulturelt sjokk for meg å flytte fra et lite fiskevær på ytre Senja til Narvik, enn det var å flytte fra Narvik til Oslo seks år senere.

Både det klassiske og jazzmiljøet, gjorde dypt inntrykk på meg, og jeg var meget heldig som ble en del av dette. Så selv om jeg i år har vært musiker i 60 år, så sitter årene i Narvik dypt inne. (Min første betalte jobb var på Avholdslogen på Frydenluna i 1960 for kr 30.-)

Det er derfor en stor ære og glede å få feire 60-årsjubileet på Folkets hus i Narvik, hvor jeg spilte mange konserter på 1960-tallet. og senere.

I løpet av alle disse årene har jeg også blitt kjent med mange nye musikkformer. Bl. a har jeg vært tre ganger i Buenos Aires og spilt tango med Nestor Marconi (regnet som Astor Piazzollas etterkommer på bandoneon- er argentinsk trekkspill). Jeg har vært i Øst-Europa og spilt klezmer og sigøynermusikk. Skandinavisk folkemusikk har også vært en del av reisen.

De fleste av alle disse musikkformene blir å høre på konserten 19 mars. Og-det er ikke hvem som helst som stiller opp. MiN-ensemblet, som jeg har spilt sammen med i mange anledninger. Trioen Engegård. Svendsrud (en av våre absolutt fremste trekkspillere) og meg selv. Og så er det en stor glede å presentere den fantastiske jazzgitaristen Håvard Stubø, sønn av den fantastiske jazz-gitaristen Thorgeir Stubø, som var en meget god venn av meg og betydde nye for meg årene i Narvik, og de første i Oslo.

Arrangør: Vinterfestuka

19

mar
2019
Svein Haugen – Bassist, men ikke minst
tors: 19.00
Teatersalen
Priser:
  • Voksne kr.250,-
  • Student/ungdom kr.190,-

Detaljer

Dato:
tor, 19. mar
Tid
19:00 - 20:30