Laster Hendelser

« All Hendelser

Vinterfestuka 2020 – Earth, Wind & Fire med Ole Børud og Hærens musikkorps

fre, 13. mar / 19:00 - 20:30

Earth, Wind & Fire med Ole Børud og Hærens musikkorps

I

forbindelse med øvelsen Cold Response 2020, og som åpning av Vinterfestuka i Narvik, holdes det en gratiskonserter som gave til sivilbefolkningen i området som takk for at det benyttes sivilt område under øvelsen. På scenen stiller Hærens musikkorps, som er det eldste profesjonelle blåseorkester i den nordlige landsdelen med historie tilbake til 1911.

– Korpset har vært en viktig kulturbærer for både Forsvaret siden opprettelsen i 1911. Foruten seremonielle og offisielle oppdrag innad i Forsvaret skal militærmusikken være en brobygger over til sivilbefolkningen. Med sin store sjangerbredde er dette en essensiell oppgave for Forsvarskorpsene. Gratiskonsertene Forsvarets musikk gjør i forbindelse med Cold Respons er et meget godt eksempel på dette, forteller produsent i Hærens musikkorps, Merete Jacobsen Klæboe.

– Konserten har fått navnet Earth, Wind and Fire!, som skulle passe godt til øvelsen, og på programmet står musikken til nettopp det udødelige bandet Earth, Wind & Fire.

Konserten gjøres i det største formatet Hærens musikkorps noensinne har levert når de gir seg i kast med Let`s Groove, Boogie Wonderland, Star, Fantasy, disco og flere fra 70 og 80-tallets største bands gigantiske repertoar. Mange store stemmer har gitt seg i kast med Earth, Wind & Fires sound og vi er så heldige å ha fått med oss en av de beste, nemlig Ole Børud.

For virkelig å sette trykk på vokalen finner vi Frode Vassel, Marianne Pentha og Charlotte Bredesen i koret, forteller Klæboe. Korpset utvides med Børge Pettersen Øverleir, gitar, Knut Løchsen piano, Marius Haltli trompet og Fred Glesnes saksofon. Bandet dirigeres av Forsvarets egen dirigent og komponist, Lars Erik Gudim.

I forkant av konserten vil publikum få innblikk i hva som foregår under Cold Response og hva den vil bety for den enkelte beboer i området i dagene under øvelsen.

13

mar
2020
Earth, Wind & Fire med Ole Børud og Hærens musikkorps
fre: 19.00
Teatersalen
  • Ordinært kr. 30,

Detaljer

Dato:
fre, 13. mar
Tid
19:00 - 20:30