Gå til hovedinnhold Gå til søk
torsdag
14. mars
09:00 - 11:00

UngSpor

med Ghulam Abbas og Jon-Are Masternes

teatersalen

Vi tar imot «Gudfaren» Ghulam Abbas og rapperen Jon Are Masternes (KLISH) som en del av UngSpor for ungdomsskole og videregående.

Ghulam Abbas er hovedpersonen i Kjetil Østlis biografi Gudfaren , som handler om den beryktede B-gjengen, om integrering og om livet i den kriminelle underverdenen. Kjetil Østli og Ghulam Abbas har samarbeidet om boken «Gudfaren». Abbas er tidligere dømt til fengsel i fem år for mafiavirksomhet, men jobber nå som ungdomsarbeider i Oslo.

Abbas og Østli kommer til Ord i Spor for å holde foredrag for ungdom i ungdomsskolen og videregående skole.

“Da jeg vokste opp på Skjetten, rett øst for Oslo, var B-gjengen fryktet og beryktet. Hvis noen hadde vært på fest med dem, ble det snakket om.

Vi skjønte vi burde holde oss unna, men det var ikke like lett for alle. De som allerede hadde falt utenfor, kunne fort bli dratt inn i gjengenes nedadgående spiral.” (fra boka Gudfaren)

 

Jon-Are Masternes (f. 1986) kjent som den nordnorske rapperen KLISH, kommer til Ord i Spor og skal både holde foredrag og rappe for elever fra 10.klasse og videregående skole torsdag 14.mars i Vinterfestuka. Jon-Are Masternes er forfatter, og har skrevet boka “Det som spiser meg”, utgitt på Aschehoug forlag.

«Jeg har faste regler for hvordan jeg skal være når jeg handler, når jeg tar bussen, hvordan hver dag skal være, hvordan andre mennesker skal være og hva jeg ikke burde snakke om når jeg møter andre.»

Jon-Are Masternes fikk diagnosen autismespekterforstyrrelser (ASF) da han var 35 år. Her tar han leseren med inn i sitt eget hode og til en tilværelse som kan synes både kaotisk, streng og ikke minst slitsom. Autismen er til å leve med, men det krever nitid planlegging og utmattende tankearbeid.

Dette er en ærlig og sårbar fortelling om hvorfor kommunikasjon kan være så vrient, men også om psykiatri, rus, selvskading, musikk, tunge tanker, om ikke å passe inn – og om det å bli glad i sin egen annerledeshet.

 

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.