Laster Hendelser

« All Hendelser

Susanne Lundeng Trio

tor, 24. okt / 19:30 - 21:00

Susanne Lundeng Trio

V

åren 2018 kom Susanne Lundeng ut med sitt tiende album «Det va nære på» til terningkast 5 fra et samlet norsk pressekorps.

Fredrik Wandrup/Dagbladet:

«Med sin tiende plate stadfester Susanne Lundeng sin fjellstøe plass i norsk musikkliv. I tekster og melodier skildrer hun livets drama, både i forhold til mennesker og landskap. Den nye plata spenner fra sarte viser til partier som hamrer seg inn i kroppen, særlig i den 10 minutter og 33 sekunder lange «Nattmorran». For et sug! Jazz, smidd i de dypeste gruver.

Svein Andersen/ Aftenposten:

«Lengselen i fela hensetter lytteren i en annen verden der musikken fjerner deg fra hverdagens ståk og gir ro for ettertanke. Susanne Lundeng har, tror jeg – skapt et album som vil glede mange og kanskje bli en klassiker».

Lundeng har med forankring i nordnorsk folkemusikk utviklet seg til en særpreget komponist, arrangør og musikalsk fritenker, og har bl.a. høstet en Spellemannpris i

folkemusikk for sin utgivelse av nordlandsslåtter og er en av Norges mest meritterte folkemusikere.

For første gang synger hun egne tekster, og åpner for nok en ny side ved sitt kunstnerskap.

Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull.

En harmonisk villskap som i kombinasjon med Susannes ekspressive og energiske sceneopptredener får publikum til å skjerpe sansene.

Konsertanmeldelse:

«Her er glede og sorg, sinne og forbannelse i skjønn harmoni. Her er tekster uten vers og refreng som passer som støpt inn i musikken. Med sin nordnorske dialekt viser hun at det ikke bare er eder, galle og bannskap som kan assosieres, men også følelser så vakre og såre. Nordnorsk tradisjon og folkemusikk ikledd jazzdrakt var en så utrolig herlig og god opplevelse for undertegnede med sitt tunge og hardtslående «metal»-hjerte at jeg er litt overveldet.» Frank A. Bjortjønnli/Brønnøysunds avis ( 09.10.18)

Sammen med seg til Narvik har hun Nils-Olav Johansen, gitar/vokal (kjent fra Farmers Market/Transjoik) og Erik Nylander, trommer ( spiller med bl.a. Ola Kvernberg/Steamdome)

Foto: Martin Losvik

24

okt
2019
Susanne Lundeng Trio
tors: 19.30
Mørkholla
  • Ordinært kr. 260,-

Detaljer

Dato:
tor, 24. okt
Tid
19:30 - 21:00