Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Arktisk Filharmonis sinfonietta – Poetisk reise

tor, 31. jan / 19:30 - 21:30

Arktisk Filharmonis sinfonietta

Poetisk
reise

Fra Japan til Nord-Norge

B

li med oss på turen fra Japan til Nord-Norge, via India og Frankrike.

Det internasjonale magasinet Gramophone beskriver kveldens solist Marianne Beate Kielland som en enestående og bunnsolid mezzosopran med sensitive kvaliteter, oppfinnsom i måten hun formidler tekst og ord, med en vakker klarhet og stor spennvidde i stemmen og med en stødig intonasjon.

Hun er i dag etablert som en av Europas fremste sangere, og opptrer jevnlig på konsertscenene i Europa og Østen og Amerika. Kielland ble i 2012 nominert til Grammy innen kategorien «Best Vocal Classical Album» for sin CD-utgivelse «Veslemøy Synsk» av Olav Anton Thommessen, og har med denne og opp mot 50 andre innspillinger, samt utstrakt konsertvirksomhet befestet seg som en bemerkelsesverdig tolker av repertoar fra barokken helt fram til vår tids musikk.

Denne gangen skal vi få høre henne i tre verker som alle har et poetisk utgangspunkt:

Igor Stravinskij (1882 – 1971) regnes som en av 1900-tallets aller viktigste komponister, og her skal Arktisk Filharmonis sinfonietta, tidligere NOSO,  og Marianne Beate Kielland framføre hans Three Japanese Lyrics.

Maurice Delages (1879 – 1961) mest kjente verk heter Quatre poèmes hindous (1912–1913), basert på klassisk musikk fra India.

Maurice Ravel (1875-1937) uttalte at han anså Mallarmé som ikke bare den største franske poeten, men også som «den eneste». I 1913 ble en komplett samling av Mallarmés dikt utgitt, og Ravel lagde musikk til tre av diktene samme år. Trois poemes de Mallarme står på programmet i kveld.

 

I tillegg framfører orkesteret den amerikanske komponisten Donald Crocketts Tracking Inland fra 2001. Crockett har en lang merittliste og har skrevet verk på bestilling og fremført av Los Angeles Chamber Orchestra (Composer-in-Residence, 1991 – 97), Kronos Quartet, Los Angeles Philharmonic for å nevne noen.

Solist: Marianne Beate Kielland

Dirigent: Tim Weiss

31

jan
2019
Arktisk Filharmonis sinfonietta – Poetisk reise
tors: 19.30
Teatersalen
  • Ordinært kr. 250,-

Detaljer

Dato:
tor, 31. jan
Tid
19:30 - 21:30