Laster Hendelser

« All Hendelser

Musikk i Nordland inviterer til lunsjkonsert med kvartett Saphir

tor, 3. jun / 11:30 - 12:15

kvartett-saphir-fb-innlegg

Musikk i Nordland inviterer til lunsjkonsert med kvartett Saphir

K

vartett Saphir er en ung og ambisiøs kvartett som består av Amanda Noor Vatn (fiolin/bratsj), Philippe Jayer (fiolin/bratsj), Iris Kalliovirta (cello), Torje Råbu (fiolin/bratsj). Utøverne er elever ved Barratt Dues Unge Talenter og er også dyktige solister og orkesterutøvere. Kvartetten får sin undervisning av Kari Ravnan, cellist i Oslo Filharmonien og professor ved Barratt Due. De fire utøverne går i samme klasse ved Musikk på Majorstuen og er alle 14 år

Kvartetten er 1.prisvinnere tre år på rad i den nasjonale konkurransen Ungdommens musikkmesterskap, de er svært aktive på konsertscener og festivaler og har også mange oppdrag for næringslivet. I 2019 og 2020 har de blant annet vært den yngste kvartetten som har vært med i Ung Kvartettserie, den internasjonale Oslo Quartet Series’ talentprogram for unge strykekvartetter, med konserter i blant annet Operaen og Gamle Logen. Gjennom dette programmet har de også spilt mesterklasser med internasjonale kvartetter, bla. Juilliard Quartet, Belcea Quartet og Brentano Quartet og Vertavokvartetten. De har spilt på festivaler som Brahms på 123, Absolutt Haydn, Vertavos 35 årsfest på Sentralen. De har spilte på Slottet ved utdelingen av Kongens fortjenestemedalje og på Nasjonalteatrets 17.mai-konsert.

Høsten 2019 fikk de gullknappen på Norske Talenter med et verk av Sjostakovitsj, og gikk rett videre til semifinalen som ble sendt live på TV2 i november. De har spilt ved utdeling av St.Olav Gamle Festsal, direkte sendt NRK dagsrevyen 23/11 og under Redd Barnas fredsprisfest på Nobels Fredssenter 10. desember, sendt på NRK og TV2. I Januar 2020 var de igjen finalister og 1.pris -mottagere i Ungdommens musikkmesterskap på Musikkhøyskolen, i februar 2020 spilte de konserter i Manchester gjennom et kvartettsamarbeid ved Chetham School of music.

I mai spilte de konsert på

I 2020 ble mange oppdrag utsatt på ubestemt tid, men Saphir spilte sin egen helaftens konsert ved Sentralens digitale konsertserie, og sommer konsert på Ramme gård under Aulaserien, i tillegg til å spille høstens åpningskonsert til Oslo Quartet Series på Sentralen. De urfremførte også Øyvind Matres arrangement på «Ja, vi elsker» – skrevet spesielt for dem.

Sommeren 2021 blir de blant annet å høre med mange konserter under Lofoten internasjonale kammermusikkfestival.

På Kvartett Saphirs reportoar står blant annet strykekvartetter av Mendelssohn, Shostakovitsj, Prokovieff, Haydn, Dvořák, Grieg, Beethoven, Philip Glass og Arne Norheim.

3

jun
2021
 Lunsjkonsert med Kvartett Saphir
tors: 11.30
Teatersalen

Detaljer

Dato:
tor, 3. jun
Tid
11:30 - 12:15