Gå til hovedinnhold Gå til søk
onsdag
10. apr 2024
19:00

Mistero Buffo

Hålogaland Teater

Mørkholla
Se billettlenke for detaljerte priser
Billettinformasjon

Endelig, gjøgleren er tilbake!

 

Et hvert teater med respekt for seg selv har sin egen gjøgler. På Hålogaland Teater heter gjøgleriets mester Kristian Fr. Figenschow.

Sist gang Kristian boltret seg med gjøglermonologene til den italienske teaterlegenden Dario Fo, skapte det stor begeistring blant både publikum og anmeldere. Nordlys utnevnte Kristian til Mirakelmannen og NRK beskrev forestillingen som Et skred av latter. Nå fortsetter vennskapet med denne monologen, som har blitt spilt over hele verden til stor glede i flere tiår.

Mistero Buffo er en samling gjøglermonologer fra middelalderen der et stort antall karakterer får komme til orde. Humoren står i sentrum, samtidig som den politiske brodden skinner igjennom. Det var ikke for ingenting at gjøglerne gjennom århundrer ble elsket av folket, men hatet av myndighetene. På grunn av sin skarpe tunge og sitt raske hode kan gjøgleren være farlig for makthaverne.

Mistero Buffo føyer seg inn i en folkelig teatertradisjon der skuespilleren står i sentrum og alle andre virkemidler er skåret ned til beinet. En krakk. Et glass vann. 20 ulike karakterer. Kom og opplev Kristian Fr. Figenschow i en usminket og komisk teateropplevelse av de sjeldne.

På scenen: Kristian Fr. Figenschow
Av: Franca Rame og Dario Fo
Regi: Terje Strømdahl
Oversatt av: Eva Falck Taiti og Terje Strømdahl

Blasfemisk satire med boksehansker
iTromsø

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.