Laster Hendelser

« All Hendelser

Lars Anders Tomter og MiN ensemblet

søn, 14. nov / 18:00 - 19:00

tomter-bilde-jpg

Lars Anders Tomter

og MiN ensemblet

D

enne høsten spiller Musikk i Nordland sammen med den prisbelønte bratsjisten Lars Anders Tomter.

Etter en lang periode med avlyste og utsatte konserter er det endelig klart for turné og på prorgammet står Brahms Sonate for Bratsj og Piano op. 120 og Strykesekstett op. 18.

Og sammen med oss har vi ingen ringere enn «The Giant of the Nordic Viola» – Lars Anders Tomter. Det er en stor glede å kunne presentere en av nåtidens mest fremragende bratsjister i samspill med vårt ensemble, bestående av Tor Johan Bøen(fiolin) Aleksander Chojecki(fiolin), Lazar Miletic(bratsj), Sebastian Danckel(Cello), Benjamin Tomter(cello) og Dimitris Kostopolous(piano).

Johannes Brahms står sentralt i musikkhistorien som en stor kunstnerpersonlighet og en av de mest fremtredende komponister gjennom tidene, spesielt innenfor den romantiske sjanger. Han er og har vært en stor inspirasjon for vårt ensemble, og disse to verkene hans har vi jobbet spesielt mye med den siste tiden. Vi gleder oss til å fremføre det for vårt kjære, trofaste publikum denne høsten!

Musikk i Nordland er Nordland Fylkeskommunes enhet for musikk og har et fast ansatt ensemble med musikere og en administrasjon, lokalisert i Narvik. Musikerne utgjør det som blir refert til som MiNensemblet. MiNensemblet gjør konserter hovedsaklig i Nordland, men også i hele Norge og utlandet er vi representert ved jevne mellomrom.

Vårt motto er «Store opplevelser på små steder».

Lars Anders Tomter har bakgrunn fra Oslo Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, og ble i 1994 selv professor i Bratsj ved sistnevnte skole.

Han har en innholdsrik solokarriere på sin CV og har blant annet spilt med BBC Symphony, Royal Philharmonic, Academy of St. Martin in the fields, Oslofilharmonien og Bergen filharmoniske symfoni for å nevne litt. I tillegg har han samarbeidet med dirigenter som Vladimir Ashkenazy, Daniele Gatti, Arvid Jansons, Okko Kamu, Krzysztof Penderecki og Hans Vonk.

Konsertens varighet: Ca. 60 min uten pause.

Tekniske behov: Stemt Klaver/Piano, 6 stoler u/armlener, pianokrakk, lyd/lys-tekniker fra huset.

Andre behov: Distribusjon av produsert markedsmateriell lokalt, billettsalg.

Konsertdatoer:

11.11 Harstad Kulturhus 19:00

12.11 Lofoten Kulturhus 19:00

13.11 Hadsel Kirke 18:00

14.11 Narvik Kulturhus 18:00

Arrangørens egenandel: Avtales.

Billettinntekter tilfaller: Avtales. (Foreslått billettpris i kulturhus – 280kr).

Annen pris i Hadsel Kirke?

Program:

Johannes Brahms

Strykesekstett op.18 i B dur.

Sonate for Bratsj og Piano op.120 i F moll.

14

nov
2021
Lars Anders Tomter og MiN ensemblet
søn: 18.00
Teatersalen
Priser;
  • ordinært kr.250,-
  • Honnør kr.200,-
  • Student kr.150,-
  • Ledsagerrabatt mot gyldig legitimasjon

Detaljer

Dato:
søn, 14. nov
Tid
18:00 - 19:00