Laster Hendelser

« All Hendelser

Kringkastingsorkesteret med solister og lokale talenter

ons, 25. sep / 19:30 - 21:00

Kringkastningsorkesteret

med solistene Birgitte Christensen og Aleksander Nohr

V

i inviterer til en forrykende konsert med hele landets orkester; Kringkastingsorkesteret sammen med solister og lokale talenter denne onsdag i slutten av september.

Kringkastingsorkesteret – KORK – er godt kjent for de fleste og har også besøkt oss tidligere hvor de åpnet VU sammen med Kari Bremnes i 2015.

Denne gang har de med seg to flotte solister som vi kjenner godt fra tidligere besøk her i Narvik; Nina Gravrok og Aleksander Nohr.

Sopranen Birgitte Lindås Christensen, født i Gildeskål kommune i Nordland, har gledet og gleder oss med sin vakre stemme, det være seg i kulturhus, konsertlokaler, i kirker og i Den norske Opera & Ballett, på langs og på tvers i hele Norges land og ikke minst i utlandet.

Med Ingrid Bjoner som hovedlærer fikk Birgitte mye kunnskap om opera da hun tok diplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole i 1997. Samme år mottok hun stipend fra Ingrid Bjoners fond for unge sangere.

Birgitte Christensen er en av landets ledende sopraner og har en betydelig karriere både nasjonalt og internasjonalt.
I 1998 debuterte hun på Den Norske Opera som Nattens dronning i Tryllefløyten. Birgitte er svært takknemlig for at daværende operasjef, Bjørn Simensen, så talentet hennes.

Baryton Aleksander Nohr er fra Kjerringøy og debuterte ved Den Konglige Opera i København – som Dancairo i Bizets Carmen – samtidig som han studerte ved Det Kongelige Danske Operaakademi.  Han har jobbet med dirigenter som Andrew Lawrence-King, Alexander Prior, Christian Badea, Vello Pahn, Giordano Bellincampi, Lawrence Foster og Michael Boder. Han har flere ganger blitt kringkastet i Danmarks Radio, Bl.a. i en lied-konsert med Vaughan-Willams Songs of Travel og Heises Farlige drømme i Tivolis konsertsal i København, og som solist i Weills The Seven Deadly Sins. Sjangermessig favner Aleksander bredt og samarbeider ofte med Ida Løvli Hidle på akkordeon hvor de eksperimenter med repertoar som spenner fra moderne til folkeviser.

 

Dmitrij Osadchuk (15) er et supertalent på fiolin med utspring fra Tromsø kulturskole. Han er valgt ut til prestisjeprosjektet Ung Filharmoni. Dimitrij har nylig spilt konsert med Oslo Filharmoniske Orkester, og på konsert her i Narvik vil han spille Havanaise av C.Saint-Saëns.

Sammen med disse profesjonelle utøverne vil det også være opptreden av lokale talenter fra hele regionen;

  • Aksel Norum (Tenorsaksofon)
  • Tobias Magnussen (Althorn)
  • Sofie Hindal Andersen (Klarinett)

Det hele ledes av dirigent Petr Popelka. Popelka ble født i Tsjekkia i 1986 og er en av Europas nye dirigentkometer. Han har vunnet en rekke priser og var i fjor i semifinalen i Malko-konkurransen som regnes som en av verdens aller viktigste og hardeste dirigentkonkurranser.

*

Musikken som fremføres vil de aller fleste nikke gjenkjennende til. Det vil være bredt klassisk, både vemodig vakkert og feiende flott.

 

Velkommen !

25

sep
2019
Kringkastingsorkesteret med solister
fre: 19.30
Teatersalen
  • Ordinært kr. 525,-
  • Honnør kr. 395,-
  • Barn u.18 år, kr. 295,-
  • Grupper min 10 personer, pr.person kr.395,-

Detaljer

Dato:
ons, 25. sep
Tid
19:30 - 21:00