Laster Hendelser

« All Hendelser

Kringkastingsorkesteret med solister og lokale talenter

ons, 25. sep / 19:30 - 21:00

Kringkastningsorkesteret

med solistene Nina Gravrok og Aleksander Nohr

V

i inviterer til en forrykende konsert med hele landets orkester; Kringkastingsorkesteret sammen med solister og lokale talenter denne onsdag i slutten av september.

Kringkastingsorkesteret – KORK – er godt kjent for de fleste og har også besøkt oss tidligere hvor de åpnet VU sammen med Kari Bremnes i 2015.

Denne gang har de med seg to flotte solister som vi kjenner godt fra tidligere besøk her i Narvik; Nina Gravrok og Aleksander Nohr.

Sopranen Nina Gravrok kjenner vi godt, både som Narvik jente og fra en rekke opptredener hos oss gjennom årene. Nina er stadig på oppdrag både i inn- og utland. Blant hennes operaengasjementer kan nevnes Pamina i Tryllefløyten ved Oper Köln og ved Oper Essen, Elsa i Lohengrin ved Theater Bern, Cio Cio San i Madama Butterfly med Opera Nordfjord, Musetta i La Bohème med Bergen Nasjonale Opera og med Trondheim Opera, Zerlina i Don Giovanni med Opera Island, Lauretta i Gianni Schicchi med Trondheim Opera, og en av de ledende rollene i Der Schöne Tod med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

Baryton Aleksander Nohr er fra Kjerringøy og debuterte ved Den Konglige Opera i København – som Dancairo i Bizets Carmen – samtidig som han studerte ved Det Kongelige Danske Operaakademi.  Han har jobbet med dirigenter som Andrew Lawrence-King, Alexander Prior, Christian Badea, Vello Pahn, Giordano Bellincampi, Lawrence Foster og Michael Boder. Han har flere ganger blitt kringkastet i Danmarks Radio, Bl.a. i en lied-konsert med Vaughan-Willams Songs of Travel og Heises Farlige drømme i Tivolis konsertsal i København, og som solist i Weills The Seven Deadly Sins. Sjangermessig favner Aleksander bredt og samarbeider ofte med Ida Løvli Hidle på akkordeon hvor de eksperimenter med repertoar som spenner fra moderne til folkeviser.

Sammen med disse profesjonelle utøverne vil det også være opptreden av lokale talenter fra hele regionen.

Det hele ledes av dirigent Petr Popelka. Popelka ble født i Tsjekkia i 1986 og er en av Europas nye dirigentkometer. Han har vunnet en rekke priser og var i fjor i semifinalen i Malko-konkurransen som regnes som en av verdens aller viktigste og hardeste dirigentkonkurranser.

*

Musikken som fremføres vil de aller fleste nikke gjenkjennende til. Det vil være bredt klassisk, både vemodig vakkert og feiende flott.

 

Velkommen !

25

sep
2019
Kringkastingsorkesteret med solister
fre: 19.30
Teatersalen
  • Ordinært kr. 525,-

Detaljer

Dato:
ons, 25. sep
Tid
19:30 - 21:00