Laster Hendelser

« All Hendelser

Helnorsk Vårstemning med Mathilde Salmi Marjavara & Dimitris Kostopoulos

tor, 20. mai / 12:00 - 12:30

varkonsert_fbbilde

“HELNORSK VÅRSTEMNING“

med Mathilde Salmi Marjavara og Dimitris Kostopoulos

musikk av: Edvard Grieg og Johan Kvandal

E

dvard Griegs kunst er nært knyttet til norsk folkemusikk og han sies å være en banebryter for den kunstmusikalske fornyelsen på folkemusikkens grunn, som fant sted på 1900-tallet.

Hans musikalske personlighet har vært med på å definere «det norske» for flere generasjoner fremover.

Sopran og Klaver. Grieg giftet seg i 1867 med sin kusine Nina Hagerup. Hun var sanger (sopran) og gav ypperlige tolkninger av sin manns sanger. Griegs kjærlighet til sin kone sies å være kildespringet til en rekke av hans beste komposisjoner. Paret opptrådte sammen nesten hele deres samliv og høstet store ovasjoner for sitt utmerkede samspill og for Ninas forståelse av hans sanger.

Johan Kvandal var en av de betydeligste og mest produktive norske komponistene i siste halvdel av 1900-tallet. Som sønn av David Monrad Johansen(komponist) kom han tidlig i kontakt med de samtidige norske komponistene. Han knyttet tidlig til seg den nasjonale musikktradisjonen, og hans interesse for norske folketoner var stor og resulterte blant annet i komposisjonen «Norske stevtoner for sang og klaver» (op.40). som står på kveldens program.

PROGRAM:

Edvard Grieg: Haugtussa, op. 67. (Sangsyklus for sopran og klaver.)

1. Det syng

2. Veslemøy

3. Blåbærli

4. Møte

5. Elsk

6. Killingdans

7. Vond dag

8. Ved Gjetlebekken

Johan Kvandal: Utdrag fra Norske stevtoner, op. 40

1. Mine visur (Telemark)

2. Då eg var liti (Setesdal)

3. Eg var meg ut på Gladheimsberg (Telemark)

4. Hjuringvise og lokk (Skjeberg og Valdres)

5. Å hugen min (Telemark)

6. Å her møter mangt (Setesdal)

Edvard Grieg: En fuglevise, op. 25 nr. 6

Edvard Grieg: Våren, op.33 nr. 2

Mathilde Salmi Marjavara(Sopran).

Mathilde har finske røtter (kven) og er oppvokst i Tromsø. Mathilde er uteksaminert fra Operahøgskolen i Oslo (KHiO), Barratt Due musikkinstitutt og Norges musikkhøgskole, under sanglærerne Toril Carlsen, Kirsten Taranger, Liv Kjersti Sandve, Markus Kvits. Sommeren 2015 gjorde Mathilde sin debut som Solveig i en tysk oppsetning av Peer Gynt under Schlossfestspiele i Marburg, Tyskland. Mathilde er en allsidig sanger. Hun har vært å se i roller som Amor fra Orfeo ed Euridice, Despina i Cosi fan tutte på scene 2 ved Den Norske Opera og Ballett, Grete i Hans og Grete, Gilda i Rigoletto, for å nevne noe. Mathilde har også utmerket seg som konsertsolist. Høsten 2019 venter rollen som Frasquita i operaoppsetningen «Carmen», i samarbeid med Arctic Philharmonic. (https://hjertnes.no/scene/misk-operacafe-misk-helg/)

Dimitris Kostopoulos (Klaver).

Dimitris har greske røtter, og er oppvokst Bodø. Han er en av norges fremste pianister i sin generasjon. Kostopoulos har mastergrad i klaver fra Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole hvor han studerte med den tsjekkiske professoren Jiri Hlinka. I tillegg til dette har han deltatt på mesterklasser med professor Marcel Baudet, professor Einar Steen-Nøkleberg og professor Hans Pålsson. Kostopoulos har også studert arbeidet til Dorothy Taubman og Edna Golandsky gjennom the Taubman Techniques.

Kostopoulos har vunnet en rekke priser opp gjennom sin karriere, blant annet høsten 2006 da han 3. pris i Concours Grieg i Oslo. I tillegg fikk han spesialprisen for beste tolkning av et verk av Edvard Grieg.

Kostopoulos er i dag fast ansatt som pianist i MiNensemblet ved Musikk i Nordland. En stilling han har hatt siden høsten 2011.

20

mai
2021
 “HELNORSK VÅRSTEMNING“
med Mathilde Salmi Marjavara og Dimitris Kostopoulos
tors: 12.00
Teatersalen
Gratis inngang – registrering i døra

Detaljer

Dato:
tor, 20. mai
Tid
12:00 - 12:30