Laster Hendelser

« All Hendelser

Festforestilling

fre, 6. des / 19:00 - 21:00

festplakat

Narvik Kulturhus i samarbeid med Nye Narvik Kommune har gleden av å presentere:

Festforestilling

V

i inviterer til en storslått forestilling hvor vi vil presentere bredden av kultur fra regionen.

Artister

Groms Plass
Musikk i Nordland
Thor Inge Falch
Maxida
Dovyadas Juozunas
Jurgita Juozuniene
Steinar Ellefsen
LKAB Bigband

Maja Andersen, Ballangen Kulturskole
Steffen Janssønn Pedersen, Tysfjord Kulturskole
Trine Strand
Per Kjerstad
Håvard Stubø
Kjartan og sønn
Ernst Wiggo Sandbakk

Konferansier: Jan E. Teigen
Orkester: LKAB Bigband
Dirigent: Frode Sollie
Lyd: Ørjan Eilivsen
Lys: Frode Roaldset

Groms Plass

Det mest rotekte Narvik kan by på innenfor akustisk musikk. Med sine hverdagslige tekster skrevet på dialekt, og fengende melodier har bandet skaffet seg et stort publikum langt utenfor hjembyen. Også i Polen hvor de er meget populære. Bandet platedebuterte i 2001, og har hittil sluppet seks album med egne låter.

Thor Inge Falch

Thor Inge Falch ble fast ansatt ved Den Norske Opera i 2007. Tenoren fra Ballangen har gjennom karrieren sunget en rekke roller i kjente operaer som «Flaggermusen», «Jorden rundt på 80 dager», og «Turandot». Fra sistnevnte opera er Falchs tolkning av arien «Nessun dorma» en absolutt publikumsfavoritt. Falch jobber nå frilans, og er meget ettertraktet som det.

Maxida Märak

En svensk-samisk joiker, sanger og hiphop-artist fra Jokkmok som skriver all musikken sin selv. Ved siden av kunsten sin er hun en menneskerettsaktivist, som kjemper aktivt for samenes rettigheter. Høsten 2019 er hun på turne sammen med cellisten Hans-Urban Andersson og fiolinisten Øivind Nussle fra MiN-ensemblet, og gitaristen Jon Kåre Hansen fra Alta.

Jurgita Juozuniene

Jurgita Juozuniene er sanger, sangpedagog og dirigent. Etter at hun og familien flyttet fra Litauen til Norge og Narvik har hun tilført kulturlivet i hele regionen et skikkelig løft. Til vanlig er publikum vant til å se Jurgita som dirigent, men denne gangen skal hun synge sammen med sønnen Dovydas. Han begynte å synge i Litauens beste guttekor, og vant internasjonale priser sammen med dette. Nå er han elev ved musikklinja på Narvik videregående, og planen er å studere sang ved konservatoriet i Tromsø.

Per Kjerstad

Per Kjerstad debuterte sammen med Narvik Teaterlag med «Komedie i mørket» i 1996. Han fikk sin første tv-rolle i Hotel Cæsar på TV2 i 2003. Etter å ha fullført utdanningen ved Norsk Teaterhøgskole, har Per Kjerstad markert seg på teaterscenen i storoppsetninger som Anna Karenina, i spillefilmer som Fatso, og i tv-serier som prisbelønte Lykkeland. Men det som ligger hans hjerte nærmest er nok Statsteatret, hvor Kjerstad er både skuespiller og medeier.

Håvard Stubø

Håvard Stubø er jazzgitaristen og komponisten som beviser at det med Narvik som base er fullt mulig å markere seg som artist også i utlandet. Håvard har sin egen Håvard Stubø Quartet, som har turnert i Norden, Russland, Ukraina, Japan og Kina. I tillegg er han involvert i flere andre musikalske prosjekt, hvor Jazz & Fly Fishing kanskje er det mest særpregede.

Ernst Wiggo Sandbakk

Ernst debuterte som ung trommis sammen med velkjente, og langt mer erfarne musikere i Narvik jazzklubb. Senere studerte han instrumentalpedagogikk ved Trøndelag Musikkonservatorium. I dag er han ansatt som førsteamanuensis ved NTNU, og underviser i trommesett og gehørtrening. Sandbakk er også frilansmusiker, og har blant annet gitt ut albumene Oofotr 1 og 2, og Notice. Fra 2004 har han vært leder for festivalen Jazzfest i Trondheim. For sitt viktige bidrag til byens musikk- og kulturliv, ble han i 2018 tildelt Trondheim kommunes kulturpris.

Edvardsen & Sønn

Edvardsen & Sønn er en halvakustisk duo som spiller musikk i sjangeren de kaller Blues, folk & roll. Sangeren og gitaristen Kjartan Edvardsen er veteran på den nordnorske bluesscenen helt fra slutten av1970-tallet. Da familien flyttet til Trondheim for noen år siden dannet Kjartan og sønnen Markus duoen Edvardsen & Sønn. Sammen med Stig Johansen på tangenter og
Magnus Erlien Riise på bass, utgjør de i tillegg bluesbandet Kjartan & The Hound Dogs.

Oakmine

Oakmine, er et nytt, og spennende musikalsk prosjekt med vokalisten Steinar Ellefsen og gitaristen Ronny Håkonsen i front. Duoen skriver alle låtene sine selv. De to har tidligere spilt sammen i en duo de kalte Metric, men er nok best kjent som medlemmer i bandet Stormbringer.

Kulturskolene

Kulturskolene i Tysfjord og Ballangen har i en årrekke gitt tilbud i dans, sang og musikk til barn og ungdom, og på den måten vært viktige bidragsytere til det lokale kulturlivet. En rekke talenter, som senere har tatt musikkinteressen sin både ett og flere skritt videre, fikk sin første opplæring ved disse kulturskolene. På denne konserten er skolene representert av sangerne Steffen Janssønn Pedersen fra Kjøpsvik, og Maja Andersen fra Ballangen.

LKAB Big Band

LKAB Big Band er storbandet til LKAB Musikkorps, og beviset på at dyktige korpsmusikere også behersker annen musikk enn bare tradisjonell korpsmusikk. LKAB Big Band er ofte benyttet som «husband» ved større konserter med flere artister i kulturhuset. Men de gjør også egne, store produksjoner, som showet sammen med Wenche Myhre under Vinterfestuka 2019. Dirigent for korpset og orkesterleder for storbandet er Frode Sollie.

Jan Erik Teigen

Jan Erik Teigen har bakgrunn som kulturjournalist, revyartist og visesanger. De siste 15 årene har han i tillegg dyrket hobbyen sin som konferansier ved en rekke anledninger; i regi av Narvik kulturhus, LKAB Musikkorps og andre kulturutøvere.

6

des
2019
Festforestilling
fre: 19.00
Teatersalen
Pris: 340,-
Barn/ungdom: 220,-

Detaljer

Dato:
fre, 6. des
Tid
19:00 - 21:00
Hendelse Kategori: