Laster Hendelser

« All Hendelser

En spurv og en diva

ons, 9. sep / 19:30 - 20:30

En spurv og en diva

Musikalsk portrett av Edith Piaf og Marlene Dietrich

E

n forestilling om levd liv, kjærlighet og vennskap. Et vennskap mellom to artister der forutsetningene er totalt forskjellige, men en ting er felles:

De lever begge et liv i offentligheten.

I sitt vennskap finner de trøst og styrke hos hverandre.

Den franske artisten Edith Piaf med kallenavnet «Spurven» – og den syngende filmstjernen og divaen Marlene Dietrich, var begge superstjerner i sin samtid. De to verdenskjente artistene levde begge et liv i rampelyset, og blir i dag sterkt knyttet til tiden rundt 2.verdenskrig. Piaf kom fra fattige kår i Paris, Dietrich fra overklassen i Berlin. De var totalt forskjellige i uttrykk, bakgrunn, stil og liv, men utviklet likevel et nært vennskap som varte livet ut. Gjennom musikken og sin innsats under 2.verdenskrig inspirerte de begge sin samtid, og satte dype spor i historien.

Piaf og Dietrich var to særdeles viktige artister av sin tid. Med kabaretformen som ramme blir publikum kjent med de to stjernene og ta del i deres suksess så vel som personlige opp- og nedturer. Forestillingen gir et innblikk i deres liv, samt til tiden de levde i og musikken de ble kjent for.

Publikum møter de to artistene i garderoben, på scenen, i tenkte samtaler om- og med tilbakeblikk på- livet de engang levde.

Sangene synges vekselvis på norsk, tysk, fransk og engelsk.

Medvirkende:

Britt-Synnøve Johansen som Edith Piaf

Eva Bjerga Haugen som Marlene Dietrich

Piano: Svein Ragnar Myklebust

Kontrabass: Theodor Barsnes Onarheim

Manus: Britt-Synnøve Johansen

Regi: Espen Hana

Lysdesign: Joakim Foldøy

Lyd: André Foldøy

Foto: Joakim Foldøy

 

9

sep
2020
En spurv og en diva
ons: 19.30
Teatersalen
  • Ordinært kr. 280,-
  • OMT-bbl kr. 260,-

Detaljer

Dato:
ons, 9. sep
Tid
19:30 - 20:30