Laster Hendelser

« All Hendelser

Det Norske Kammerorkester med Tine Thing Helseth

tor, 10. okt / 19:30 - 21:30

Det Norske Kammerorkester

med solist Tine Thing Helseth (trompet).

 

U

nder kunstnerisk ledelse av Arvid Engegård og med solist Tine Thing Helseth (trompet), vil Det Norske Kammerorkester invitere til konsert hvor også lokal kulturskole vil være engasjert.

Program:

Program: P.Dukas: Fanfare til La Péri (2’) *

J.S.Bach: Brandenburger nr.3 (12’)

S.Barber: Adagio (9’)

S.Goldenthal: Trumpet concerto (22’)

Pause

T.Albinoni: Concerto in D-minor (12’)

B.Bartok: Divertimento (24’)

* Med Tine Thing Helseth og musikere fra kulturskoler/korps i regionen.

 

Tine Thing Helseth / EMI Classics

Tine Thing Helseth er en norsk trompetist av internasjonalt format. Hun opptrer med et variert repertoar fra klassisk og samtidsmusikk til mer jazzpreget stoff. Hun er professor ved Norges musikkhøgskole. Hennes naturlige og usminkede opptreden er blitt Tine Thing Helseths personlige og musikalske kjennetegn. Hun er kjent for en vakker og fargerik tone med en klang som er ærlig og åpen og uttrykksfull i alle registre samt en feilfri intonasjon. Hun ser på trompeten som en forlengelse av stemmen, der det personlige skal komme til uttrykk. Fra 2011 er Helseth i artiststallen til EMI Classics, fra 2013 Warner Classics.

 

Arvid Engegard

Arvid Engegård, norsk fiolinist og dirigent, er født i Bodø i 1963. Engegård studerte fiolinspill i Trondheim og ved Eastman School of Music i New York. Deretter reiste han til Mozarts hjemby Salzburg i Østerrike, og til den verdensberømte ungarske fiolinisten, dirigenten og læreren Sándor Végh.

 

Det Norske Kammerorkester (DNK) er et kammerorkester i Oslo som ble startet i 1977. Orkesteret ble stiftet av fiolinisten Bjarne Fiskum som fikk idéen etter et sommerkurs for unge stryketalenter sommeren 1975. Siden starten har orkesteret spilt inn et 20-talls album og vært på en rekke turnéer i Norge, Europa, Asia og USA. Orkesteret har siden 1995 arrangert Oslo Vinternattsfestival hvert år. Med totalt seks Spellemannpriser, inkludert Årets spellemann for 1988, er orkesteret en av de mestvinnende artistene uavhengig av sjanger.

10

okt
2019
Det Norske Kammerorkester
tors: 19.30
Teatersalen
  • Ordinært kr. 390,-
  • Barn/ungdom u.18 år kr. 230,-
  • Grupper min 10 personer, kr.340,- pr.person

Detaljer

Dato:
tor, 10. okt
Tid
19:30 - 21:30