Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Dansenett Norge – Groove

lør, 11. sep / 18:00 - 19:00

Groove

Dansearena Nord

V

i lever i rytmer. Med pusten, hjertet og i våre løpende steg. Dette er også utgangspunktet for Groove, som er en danseforestilling, en konsert og et entusiastisk band alt i ett! Fem samtidsdansere, én trommeslager og 16 trommer inntar scenen for lekent å undersøke det grunnleggende instinktet mennesket har for rytme eller groove. Det er den følelsen som oppstår i kroppen når du hører musikk som gjør at du ikke klarer å sitte stille eller ser en bevegelse du bare må prøve selv.

Bakgrunnen for stykket er initiativtakerne Marianne Kjærsund og Elisabeth Nessets interesse for hva groove kan være, sammen med teamets begeistring over å spille trommer. Hvordan det å kjenne en rytme ved å spille den også kan manifesteres som bevegelse. Forestillingen er bygget opp som en livekonsert med en rekke låter, som har blitt til gjennom improvisasjon med dans og trommer. Alt materiale, både bevegelse og lyd, bygger på hver enkelt utøvers personlige følelse av nettopp groove.

Grunntanken bak forestillingen er at rytme og bevegelse er noe universelt. Det er noe som fungerer på tvers av aldersgrupper og bakgrunn, der det å bevege seg sammen til den samme rytmen kan være en utømmelig kilde til energi og glede. Arbeidet utfordrer også hva musikalitet kan være, og hvordan den enkeltes musikalitet og rytme påvirker fellesskapet. Forestillingen byr på et generøst musikalsk nærvær, der det kan bli fristende for både store og små å trampe takta og bli med.

Sitat
«Den vakre og positive dansen føles som en feiring av selve livet.»
– Folkebladet

Medvirkende
Idé og konsept: Marianne Kjærsund
Musikalsk ledelse: Elisabeth Nesset
Utøvere: Elisabeth Nesset, Maja Roel, Gry Bech-Hanssen, Pernille Holden, Katja Schia og Marianne Kjærsund
Kostyme: Tatjana Andreeva
Illustrasjon: Katja Schia

11

sep
2021
Groove
lør: 18.00
Teatersalen
  • Ordinært kr. 250,-
  • Barn under 16 år, kr.50,-
  • Omtbbl Maks 2 billetter pr kunde, kr.225,-
  • Ledsager rabatt mot gyldig ledsagerbevis

Detaljer

Dato:
lør, 11. sep
Tid
18:00 - 19:00