Flere Farger

Flere Farger, Narvik er langt mer enn en forestilling. Det er en overbevisning om at vi mennesker kan møtes som likeverdige, selv om vi kommer fra svært forskjellige kulturer.

Flere Farger (Fargespill.no ) er et prosjekt hvor vi fokuserer på det vi har til felles. Kultur har en unik evne til å virke samlende, og å viske ut forskjeller mellom folk. For å få dette til, ønsker vi å samle deltakere fra ulike land og kulturer, som sammen skaper en mangfoldig og fargerik forestilling ved å dele sang og dans på tvers av kulturer.

Gjennom kultur finner man likhetstrekk, felles interesser og mye glede. Prosjektet har vist seg å være både en kunstnerisk suksess i andre byer, samtidig som det har hatt vesentlige positive sosiale konsekvenser i samfunnet for øvrig. I Narvik har vi drevet prosjektet siden 2016!

Vil du være med å skape Flere Farger videre?

Ta kontakt med Brith Trude Rist: brithtrude.rist@gmail.com eller til Trine Mikalsen: trine.mikalsen@narvikskolen.no

flerefarger1

– Du er en ressurs!

Barn og unge som er nye i Norge sitter på verdifulle ressurser, og det er nettopp disse ressursene Fargespill verdsetter og ønsker å fremheve.

– Vi blir til det som omverdenen definerer oss som. Sånn er vi laget. Når du da forteller folk «du er en ressurs», så blir de en ressurs. Det er egentlig utrolig enkelt, sier Ole Hamre.

Ole Hamre og Sissel Saue startet Fargespill i 2004 som et bestillingsverk til Festspillene i Bergen. Dette ble en forestilling med barn og unge mellom 7 og 22 år med bakgrunn fra hele verden. Deltakerne tok med seg musikk og dans fra sin oppvekst som ble satt sammen til en fantastisk forestilling.

Fargespill ble en stor suksess og har etter hvert etablert seg som en egen stiftelse og fått på plass forestillinger ikke bare i Bergen, men flere steder i landet.

flerefarger2

Flere Farger, Narvik

Flere Farger er et prosjekt ledet av to ildsjeler gjennom seks år i Narvik.
Brith Trude Rist og Trine Mikalsen.

Vi har innledet et samarbeid med Musikk i Nordland ( MIN), Arctic Kids, Freelance musikere, Haikjeften musikkfestival, Haitanna, Nordland Fylkeskommune, Narvik kommune og Narvik Kulturhus, Folkets hus. Det er også innledet et samarbeid med flere fargegrupper i Nordland, og vi ønsker å være en del av Bodø 2024.

Trine: 472 65 764
Brith Trude: 470 12 740

flerefarger3

Liker du å opptre og stå på en scene?

Vi jobber fram forestillinger som settes sammen av sang og dans deltakerne har med seg fra sin egen kultur og oppvekst, samtidig som de får lære sang og dans fra norsk musikktradisjon. MIN stiller med kunstneriske ressurser sammen med pedagogene Trine Mikalsen og Brith Trude Rist.