Laster Hendelser

« All Hendelser

Marit Sandvik & Nova Onda: FLOR Turné 2018

torsdag 20. september - 20:30 - 22:00

marit-sandvik-nova-onda.-foto-c.-c.-lein-strmer

Marit Sandvik & Nova Onda

FLOR Turné 2018

Torsdag 20.september

Kl. 20.30 – Mørkholla

Selv om det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, omfavner Marit Sandvik & Nova Onda den brasilianske musikktradisjonen og gir den et eget «nova onda»-uttrykk, lekent og personlig.

Bandet, som ble etablert i 2013, er nå ute med sin første full-lengder, albumet FLOR. Musikken er en blanding av egne originalkomposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike flora. Deres egne låter med nordnorske tekster finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band.

De seks musikerne står alle frem som sterke stemmer. Marit Sandvik har i en årrekke stått på scenen som jazzsanger og komponist på internasjonalt nivå, med flere utgivelser bak seg og stor anerkjennelse i både inn- og utland. Hun ledet bossa nova-bandet Bossa Nordpå i tolv år der jazzgitaristen Øystein Norvoll var et av medlemmene. Norvoll på sin side har turnert med en rekke nasjonale og internasjonale jazzmusikere. Trommeslager Simen Iversen Vangen har bodd i Brasil, og siden tatt mastergrad i brasiliansk musikk. Mange kjenner ham også som tidligere trommeslager i Madrugada. Pianist Eirik Fjelde og bassist Morten Steene gjør begge suksess med neosoul-bandet thebandcalledOh! og saxofonist Ola Asdahl Rokkones kombinerer sitt virke som klassisk solist med symfoniorkester og som jazzmusiker i forskjellige konstellasjoner.

Musikernes brede erfaringer fra forskjellige stilarter gir lytteren en udefinerbar og uhøytidelig blanding av brasilianske jordnære, livgivende rytmer og europeisk/nordisk kunstmusikk og world music, luftig, elegant og personlig i uttrykket. Musikerne får på den ene side presentert seg som solister og på den annen side inngår de i et tett samspill med skrevne ensemblepartier, det hele framført med lekenhet og presisjon. Brasiliansk og beslektet musikk er verdensmusikk i ordets beste betydning, det er musikk som mennesker over hele verden kjenner seg igjen i og som appellerer direkte til hjerte og kropp. Det er også det bandet erfarer når de er ute og spiller, – publikum lar seg begeistre.

Albumet er spilt inn i Kysten Studio i Tromsø med støtte av Fond For Utøvende Kunstnere og Nordnorsk Jazzsenter.

Innspillingen er produsert av Marit Sandvik & Nova Onda, mikset av Are Bredal Simonsen og mastret av George Tanderø.

I 2018 er bandet ute på plateslippturné Norge rundt.

De har mottatt turnémidler fra Norsk Kulturråd og Nordnorsk Jazzsenter.

Utgiver er FINITO BACALAO Records www.finitobacalaorecords.com

 

Arrangør: Narvik Jazzklubb

Kjøp billetter

20.september

Kl. 20.30

Priser:

  • Ordinært kr.230,-
  • Studenter m/ID, kr.130,-

Detaljer

Dato:
torsdag 20. september
Tid
20:30 - 22:00