Laster Hendelser

« All Hendelser

Riksteateret: ALBERT & ANNA

søndag 26. november - 18:00 - 20:20

4bc3d037-b15e-403f-9fd9-89ce8a2a6d20

Riksteateret:ALBERT & ANNA

Søndag 26.november

Kl. 18.00 – Teatersalen

Terning6_50px

«Med dette stykket har Frode Grytten skrevet seg inn i toppdivisjonen av norske samtidsdramatikere (…) Det er ømt, det er poetisk, det er vondt, det er vakkert, det er minneverdig.»
Bergens Tidende

terning5_50px

«Dette er feelgood, men med en dose klokskap og velspilt vemod (…) Med tangoens brusende rytmer som akkompagnement er fortellingen om Albert & Anna blitt en varm og vemodig livsdans.»
VG

terning5_50px

«Gryttens stykke er som en hymne til alminneligheten og utholdenheten, til det som er varig i en fragmentert verden.(…) Kari Simonsen og Sverre Bentzen er dypt rørende som det modne paret, og Stine Robin og Kristoffer Sagmo Aalberg er totalt overbevisende i sin unge forelskelse.»
Aftenposten

terning5_50px

«en sterk beretning om samliv som forvitrer. (…) Kari Simonsen er fantastisk i rollen som Anna.»
BA

Kjærlighet gjennom livets årstider.

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet. Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk.

«Den enkle gleda ved å stelle i hagen saman med nokon. Den enkle gleda ved å lage kaffi til nokon. Den enkle gleda ved å halde rundt nokon. Han tenker at om han står slik lenge nok, så kjem ho tilbake.»

På scenen
Kari Simonsen, Anna Stine Robin Berg Hansen, Sverre Bentzen, Albert Kristoffer Sagmo Aalberg og Espen Leite.

Team
Av Frode Grytten. Regi: Hildegun Riise. Scenografi: Åse Hegrenes. Videodesign: Åsmund Bøe. Lysdesign: kunngjøres senere. Lyddesign: kunngjøres senere.

Forestillingslengde: 140 min (inkl. pause)

Kritikervising på Riksteatret i Nydalen, Oslo 18. mai 2017
Urpremiere på Den Nationale Scene i Bergen 23. mai 2017

På turné med Riksteatret til 47 steder høsten 2017. Spilles på Den Nationale Scene etter turné.

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Den Nationale Scene.

Kjøp billetter

26.november

Kl. 18.00

Priser:

  • Ordinært kr. 410,-
  • Studenter, barn u.16 år, Honnør kr.330,-
  • Grupper, min 10 personer, pr.person kr. 330,-

Detaljer

Dato:
søndag 26. november
Tid
18:00 - 20:20

Sted

Teatersalen